Asigurari pentru telefoane

2
1031

Telefoanele au reusit sa ajunga pe lista obiectelor care merita sa fie asigurate.

Pana nu de mult se asigurau numai electrocasnicele de mare valoare, casele, masinile, etc. Iata insa ca treptat, odata cu cresterea preturilor, dar si valorilor telefoanelor, acestea au devenit obiect al asigurarilor.
Momentan exista numai doua companii care ofera asemenea asigurari- Internity (dealer autorizat Cosmote) si Vodafone (Orange a renuntat in anul 2012 la acest serviciu).
Deoarece telefoanele sunt destul de fragile, dar mai ales expuse la tot felul de accidente, s-a dovedit a fi necesar un asemenea serviciu. Insa care este mecanismul unei asemenea asigurari si mai ales care sunt optiunile pe care un utilizator le are?
Ei bine, in principiu, cu totii stim ca telefoanele mobile beneficiaza de garantie, care acopera anumite defectiuni tehnice, care daca se dovedesc a fi datorate aparatului si nu a unei exploatari necorespunzatoare, se vor rezolva sau repara in mod gratuit.
Insa ce ne facem daca telefonul este furat? Cum ne recuperam paguba? Ei bine, aceasta este una dintre situatiile pe care o asigurare suplimentara o va acoperi si chiar daca nu reusiti sa recuperati in totalitate pierderea, veti beneficia totusi de o anumita consolare.
Asadar prima optiune oferita de asigurare este cea de recuperare a unei parti din paguba rezultata datorita furtului. Insa exista anumite clauze: daca se dovedeste ca vi s-a furat bunul datorita dumneavoastra (ati pierdut efectiv aparatul, l-ati uitat intr-un bar sau club, ati lasat masina descuiata, etc. atunci este vina exclusiva a dumneavoastra si nu beneficiati de nimic).
In principiu, in functie de optiunile pe care vi le ofera asiguratorul va trebui sa achitati o taxa lunara sau anuala, care va functiona asemenea unei asigurari Casco pentru autoturism. Cuantumul acestei taxe se calculeaza in functie de pretul aparatului, dar si de gradul de risc pe care il prezentati dumneavoastra ca si asigurat. De asemenea unele dintre aceste asigurari acopera si anumite accidente (de genul ati scapat aparatul in apa).
De exemplu, Vodafone ofera patru tipuri de asigurare. Va vom prezenta preluarea acestor servicii in tabelul urmator:

preturi_asigurari_telefoane

Insa pentru a beneficia de asigurare va trebui sa respectati anumite clauze contractuale (anuntarea politiei in 48 de ore, anuntarea operatorului in maxim 7 zile). De asemenea nu trebuie sa aveti in telefon o cartela SIM de la un alt operator. Aveti la aceasta adresa clauzele complete https://www.vodafone.ro/libs/documents/digital_asset/v077828.pdf

In ceea ce priveste asigurarile de la Internity, difera putin clauzele, insa trebuie sa platiti polita la achizitionarea telefonului, iar durata asigurarii este de 12 luni. Tarifele sunt preluate si se prezinta astfel:

prime_de_asigurari

Clauzele si conditiile le puteti gasi aici:  http://www.internity.ro/pdf/Nota_informare_Avenir.pdf

“Cauti o oferta casco? Iata o oferta casco online!”

“Conduci un Mercedes? Ai piese mercedes de la auto-timas “

2 COMENTARII

  1. Pare o idee buna sa iti faci asigurare pt tel! mai ales daca ai dat o avere pe el si mai e si ultimul racnet si exista riscul sa ti-l fure careva!

  2. Bai, in teorie suna bine ideea. Insa daca citesti toate conditiile alea pe care tre sa le respecti, mai bine te lasi! Plus ca e destul de scumpa asigurarea si nici nu iti iei toti bani…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here