Alcatel One Touch Fire cu sistem de operare Firefox

0
593

Probabil ca ve veti intreba ce este atat de special in legatura cu noul telefon Alcatel. Ei bine, este primul telefon care opereaza cu sistemul Firefox Mozilla, noul sistem de operare ce vrea sa il intreaca pe Android. Daca va reusi sau nu, asta ramane de vazut.

In esenta telefonul nu pot spune ca exceleaza prin ceva anume: are un ecran HVGA de 3,5”, carcasa de plastic in culori vibrante si margini rotunjite, insa design-ul il face usor de manevrat si tinut in mana. Telefonul are un procesor Qualcomm de 1GHz, memorie RAM de 256MB si o memorie interna de 512 MB, dar si o camera de 3,2MP.

Insa telefonul mai are si alte cateva specificatii: WiFi, Bluetooth, GPS, FM radio si un slot pentru carduri de memorie Micro SD, memoria fiind extensibila pana la 32 MB (telefonul vine echipat cu un card de memorie de 2GB).

Asa cum spuneam, telefonul in sine, ca aparat nu exceleaza prin nimic, ba as putea spune ca este unul banal si nu foarte performant. Diferenta fata de alte aparate este data de sistemul de operare, care este Mozila, realizat de catre cei de la Firefox, binecunoscutul browser de Internet.

Aplicatiile acestui telefon sunt realizate in HTML5, ceea ce inseamna ca pot functiona in Internet atat pe telefon, cat si pe tableta. Problema este ca momentan nu exista prea multe aplicatii pentru acest sistem de operare, cu siguranta infim mai putine decat cele create pentru Android, IPhone sau IPad, insa banuiesc ca numarul lor va creste odata cu marirea numarului de utilizatori.

Ca idee, trebuie sa va spun ca interfata Mozilla este foarte simpla si usor de folosit. Exista numeroase shortcut- uri catre diversele functii sau meniuri, dar si acces rapid la diverse setari sau pentru personalizarea telefonului.

Nu ma pot inca pronunta nici asupra sistemului d e operare si nici a telefonului, insa momentan nu m-a impresionat prin absolut nimic, asa ca nu sunt pregatita sa renunt la telefoanele Android. Ramane sa vedem in ce directie se va dezvolta si ce va reusi sa aduca in plus fata de celelelate sisteme de operare si telefoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here