Ai primit apeluri de la numere straine? Ce NU e bine sa faci!

0
1079

Pe zi ce trece, Internetul se umple de povesti ale celor care au primit apeluri de la numere straine din tari exotice si care au avut proasta inspiratie de a raspunde, fiind taxati la bani in mod exagerat. Au aparut in paralel si o multime de avertismente de la organele abilitate, care sfatuiesc populatia sa nu sune inapoi in urma bip-urilor sau apelurilor primite de pe numere necunoscute din tari cum ar fi Tunisia, Zimbabwe, Madagascar, Sudan, Nigeria, Tanzania, Indonezia, Angola, Ciad si alte state din Africa, precum si din diverse tari din Europa etc. ex: +37124085130, +9609233120, +9606878121, +23590049941 ( astea m-au sunat pe mine)

De ce este periculos

Mai dificil este pentru cei care prin prisma afacerilor interactioneaza frecvent cu persoane din diverse tari de pe alte continente! Pentru aceasta categorie de persoane devine foarte riscant sa raspunda la orice tip de apel international, deoarece daca raspund la apel sau suna inapoi pot fi taxati cu pana la 60 de euro pe minut!

Acest nou tip de inselatorie ia amploare pe zi ce trece, iar victime cad mai ales persoanele care au cunoscuti in alte tari. In momentul in care sunati inapoi veti fi redirectionati catre un robot, care va indeamna sa asteptati pentru a fi preluati sau va spune ce taste trebuie sa apasati.

Nou tip de frauda

Se pare ca acest nou tip de frauda prin intermediul telefoanelor mobile este pus la cale de o grupare infractionala care achizitioneaza sau inchiriaza numere de telefon cu suprataxa si apeleaza la intamplare diverse numere de telefon din toate retelele telefonice sau folosesc diverse baze de date, furate. Din pacate, persoanele aflate in spatele acestui tip de inselatorie sunt imposibil de depistat.

Este foarte neplacut pentru utilizatorii de telefonie mobila, mai ales ca cei care suna de pe acest gen de numere cu suprataxa sunt si foarte insistenti, apeland chiar si de mai multe ori pe zi, la ore diferite. Din nefericire, reprezentantii operatorilor de telefonie mobila nu ne pot proteja si nici nu ne pot inapoia banii! De aceea, este recomandat sa fiti foarte atenti si sa nu raspundeti apelurilor dubioase, care provin din tari in care nu cunoasteti pe nimeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here