Afla cum se transforma telefonul in camera video de supraveghere

0
1416

Multi dintre noi avem acasa telefoane mai vechi pe care nu le folosim, fie ne-am plictisit de ele, fie le-am inlocuit cu modele mai noi cu performante imbunatatite. V-ati gandit vreodata ca puteti transforma orice telefon cu Android intr-o camera video de supraveghere ?

Aceasta este cea mai ieftina metoda si la indemana oricui pentru a supraveghea locuinta, curtea, sau chiar bebelusul mic in timp ce doarme :). Asadar tot ceea ce aveti nevoie este un telefon vechi pe care sa il folositi pe post camera de supraveghere si telefonul vostru pe care sa urmariti imaginile + o aplicatie desteapta care sa faca legatura intre ele, pentru ca voi sa urmariti live de oriunde, atat timp cat aveti o conexiune la internet.

Transforma telefonul in camera video de supraveghere

Aplicatia se numeste Alfred Home Security Camera (descarca aici)  este disponibila gratuit in Google Play.

Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa instalati aplicatia pe ambele dispozitive. Urmatorul pas este  sa va conectati cu contul Google si apoi sa setati un dispozitiv pe post de camera video de supraveghere iar celalalt ca “viewer” . Procesul este foarte simplu.

Aplicatia ofera functia “detectie de miscare” si incepe sa inregistreze automat cand simte ca cineva a aparut in cadru. Pe langa aceasta ofera si posibilitatea de a inregistra video sau sunet printr-o apasare de buton, vedere pe timp de noapte, posibilitatea de a aprinde blitz-ul telefonului, dar alte beneficii contra cost, dar sa nu intram prea mult detalii. Varianta free mi se pare foarte ok.

Printre altele avem si posibilitatea de a urmarii live camera sau camerele de pe un PC sau laptop, la adresa: https://alfred.computer

Parerea personala

Folosesc aplicatia de cateva zile si ma distrez de minune. Deja am montat 3 telefoane pe post de camere de supraveghere (doua in casa si unul in curte). Nu mai misca nimic in zona fara stirea mea. :)))

Recomandarea mea este sa nu montati telefonul afara pe timp de iarna. Nu o sa reziste la temperaturi scazute prea mult timp.

Atentie!!! la senzorului de miscare! Daca montati camera intr-o zona circulata, veti primi notificare de fiecare data cand cineva trece prin fata acesteia. Aveti posibilitatea sa dezactivati sau sa activati la nevoie aceasta functie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here