Samsung Galaxy S3 telefonul anului 2012

Samsung Galaxy S3 telefonul anului 2012

2 401

Iata ca anul 2012 se incheie si a sosit, si in domeniul telefoanelor si a gadgeturilor, momentul bilantului final.

Si, invingator la puncte, doamnelor si domnilor, pentru anul 2012, campion absolut este… Samsung Galaxy S III!!!!!Si nici nu prea este de mirare. Si-a demonstrat performantele, dar si faptul ca isi merita banii. Exista la aceasta ora o suma impresionanta de unitati vandute!

Pornind de la exteriorul sau deosebit, din policarbonat, disponibil in mai multe culori, terminat cu display-ul Super AMOLED HD de 4,8” (rezolutie de 1280 x 720), totul este atractiv la acest telefon. In ciuda faptului ca are dimensiuni atipice pentru telefoanele mobile clasice cu care am fost obisnuiti, este insa usor de manipulat si are numai 133 de grame. Este mult mai protejat impotriva zgarieturilor si urmelor lasate de degete datorita protectiei oferite de sticla Gorilla Glass.

Desi initial acest model de telefon opera cu Android 4.0 Ice Cream Sandwich, exista acum posibilitatea up- grade-ul la Jelly Bean, fapt care nu a facut decat sa ii ridice si mai mult valoarea acestui smartphone, caci acum se misca si mai repede si mai bine atunci cand trebuie sa execute comenzile. Procesorul lui Galaxy S III este Quad-core de 1.4 GHz Cortex-A9.

O setare care personal mi-a atras atentia si mi-a placut este cea legata de Block Mode, adica aveti posibilitatea sa primiti numai acel tip de notificari ce sunt cu adevarat importante si numai de la acele persoane care stiti ca nu va deranjeaza pentru orice fleac. Este ca si cand ati avea o secretara foarte vigilenta la dispozitie.

Camera principala a telefonului este de 8 MP autofocus, cu blitz incorporat, iar calitatea pozelor, dar si a inregistrarilor este cu adevarat deosebita. De asemenea si redarea imaginilor video (HD) este deosebita. Camera situata frontal este de 1,9 Mp si are inregistrare HD. Telefonul beneficiaza de o memorie interna de 16 GB sau 32 de GB ce poate fi extinsa, datorita slot-ului de MicroSD, cu pana la 64GB (se asteapta lansarea telefonului cu 64 GB memorie interna!)

Un mare avantaj, pe care l-au observat toti userii, este faptul ca desi este, de exemplu, folosit foarte mult Wi/Fi sau 3G bateria (care este de 2100 mAh) dureaza foarte mult, ceea ce le ofera o autonomie mare celor care au nevoie sa fie in permanenta conectati la Internet. In ceea ce priveste conectivitatea,  telefonul beneficiaza si de WiFi HT40, GPS/GLONASS, NFc, Bluetooth 4.0.

Nu imi doresc in mod deosebit sa mai insist pe anumite detalii tehnice (pe care le puteti desprinde din fisa sa tehnica), insa, avand in vedere ca a fost votat ca fiind telefonul anului 2012 cred ca acest fapt vorbeste de la sine in avantajul lui Galaxy S III. Mie personal mi-a placut foarte mult experienta pe care am avut-o atunci cand am reusit sa “ma joc” cu acest telefon inteligent si sper ca in cel mai scurt timp sa imi schimb telefonul (care este tot un Samsung! Sac!) cu Galaxy S III. Evident ca ramane valabila si optiunea de a-l astepta pe Galaxy 4!

galaxy_s3_poza

2 COMMENTS

  1. Cred ca asta este intr- adevar cel mai tare telefon la ora asta! iPhone este muuuuuuuult supraestimat, iar acest Galaxy stie cam tot ce se poate si te descurci mai bine cu el decat cu iPhone!

  2. Cel mai bun telefon la ora actuala si isi merita pedeplin statutul de lider printre smartphonuri

Leave a Reply