O afacere cu profit maxim

O afacere cu profit maxim

0 346

Orice actiune are si o reactiune, iar consecintele lucrurilor pe care le-am facut sau le facem nu vor intarzia sa apara – s-ar putea ca asta sa va sune a cliseu. In aceeasi nota, tot cliseu poata sa vi se para si expresia conform careia suntem prea saraci ca sa cumparam lucruri ieftine. Insa, daca acele consecinte vor intarzia, eventual, experienta spune ca oricum se vor face resimtite, mai tarziu poate, dar sigur.

Daca va intrebati, de pilda, care ar putea fi legatura dintre ‘scaun birou ieftin’ si ‘pret saltele’, inseamna cu nu ati citit primul paragraf sau ca nu sunteti de acord cu mesajul din text. Pentru ca cele doua sintagme sunt doar un exemplu, in ordine cronologica, de cum ar putea evolua cautarile cuiva pe internet, pe principiul cauza-efect. De la un compromis de moment sau de la un eventual castig, provenit dintr-un chilipir, si pana la urmarile neplacute ale acestuia, este doar o chestiune de timp.

Exemplul pe care l-am dat se aplica mai ales celor care lucreaza foarte mult pe computer, acasa sau la serviciu. Bineinteles, folosim computerul si pentru alte ‘activitati’ – am pus termenul intre ghilimele pentru ca nu este deloc vorba de lucruri active in sine, in sensul de miscare. Studiem la calculator sau ne jucam sau socializam. Daca facem un calcul vom ajunge la un numar de ore petrecute intr-un scaun care s-ar putea sa ne puna pe ganduri.

Dar, era vorba doar de un exemplu, pentru ca nu toti avem un stil de viata sedentar. Unii au un job activ, sau fac mult sport. Si in cazul acestora sunt importante investitiile in sanatate – niste tenisi chinezesti, de pilda, nu sunt cea mai buna alegere.

In concluzie, cand vine vorba de noi, de sanatatea noastra – fizica sau psihica -, de eficienta pe care o avem in lucru sau studiu sau de costurile pe care le vom plati in timp, trebuie sa gandim pe termen lung, aceasta fiind cea mai buna afacere pe care o putem face.

NO COMMENTS

Leave a Reply